Tuesday, 20 February 2018

3 SEBAB INI BUATKAN RAMAI JATUH CINTA DENGAN YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Lepas cuci rasa licin macam kulit telur💋

Dah 17 hari kakSu pakai YOUTH. Rasanya memang susah sangat nak pilih mana satu produk YOUTH paling feveret! 

Serously kakSu dah fall in love dengan semua produk youth tau. 

Tapi kakSu nak cerita dulu tentang pencuci muka LUMINOUS GEL OIL CLEANSER ni. 

Selama ni kakSu guna banyak pencuci muka lain, tapi bila pakai pencuci muka ni memang rasa lain. Unik 💗

Sebab apa unik? 

sebab pencuci muka ni langsung tak da sabun.

 Sebelum try dulu, dalam hati kata best ke kalau guna pencuci tak da sabun ni? 🤭

Tapi bila dah guna, semakin hari semakin best. Boleh bagi 5 bintang.

 Inilah pencuci muka yang paling AWESOME yang pernah kakSu cuba. 

Sebabnya lepas korang guna je pencuci ni memang totally kulit rasa sangat LEMBAB. Langsung tak mengeringkan muka. 

Lepas cuci, kulit rasa tegang dan serously lembuttt sangat sangat. 

Lagi satu, pencuci muka youth ni boleh bertindak seperti make up remover tau. Setakat bedak dan make up ringan2 tu memang senang je cuci boleh hilang. Tu yang best. Sebab tak payah banyak2 step nak cuci kan. Korang mesti suka kan🤗

Lastly cleanser youth  ni akan buatkan kulit korang tegang. Nak tau kenapa? 

Of kos la tegang dan lembut sebab dalam cleanser ni ada ANGGUR MUSCADINE yang ada dalam VIVIX tu! 😍😍

Bila pakai cleanser ni terasa seolah oleh macam sapu vivix pulak kat muka ni. 😚

Sooo, thats why la cleanser ni sangat POWER! 

KakSu  memang fall in love sangat la dengan cleanser ni! 

Takan cari yang lain dah lepas ni kecuali ada shaklee buat lagi best dari YOUTH larr. 😉


pencuci muka youth

Berebut rebut la dorang pre order YOUTH . Almaklumla lagi berapa hari je dah nak dirasmikan. Tak sabar la tu. hihi

Kalau ada yg nak preorder cepat2 wasap kakSu tau. 

www.wasap.my/60108798077


Pencinta Youth💞
KakSu💞

Sunday, 18 February 2018

ANAK KAMPUNG MERASA NAIK CRUISE FREE

ANAK KAMPUNG MERASA NAIK CRUISE FREE

Baru dapat nak belek jadual yg dapat minggu lepas.

Rasa syukur sangat dapat rezeki naik cruise ni. Maklumla kakSu ni kan orang kampung. Dari kecik family orang susah. Memang melancong tiada dalam kamus hidup kakSu. Bukan nak salahkan mak abah sebab waktu tu kami memang hidup susah. Memang tak jalan kemana2.

cruise krabi

Lepas kahwin dapat suami pulak memang tak suka pergi bercuti. Memang tak jalan mana mana pun. Ulang alik ke tempat kerja dan balik kampung. Tu je.

Jadi bila diberi hadiah percutian ni rasa macam suatu mimpi jadi kenyataan. Sebab dulu kakSu pernah share tentang impian nak naik cruise dan melancong best best. Masa tu impikan saja. Sebab upline suruh mimpi🤣🤣🤣

Kali ni dah jadi kenyataan. Berkat usaha dan sabar dlm shaklee walaupun ramai teman2 yg datang dan pergi. InsyaAllah kali ni sampai la kakSu ke Penang , Langkawi dan Phuket naik cruise.

Mungkin korang yg diluar sana tak heran pun kan dgn benda ni biasa2 je kan. Tapi bagi orang kampung macam kakSu ni bukan biasa2.😂
Rasa sangat teruja dan tak sabar nak merasa berdiri depan dek tu macam ala ala titanic.

Segala persiapan baru nak buat hari ni dgn esok. Ada satu dinner malam kedua nnti kena pakai batik sarung.




Wednesday, 14 February 2018

PENGALAMAN GUNA YOUTH DI HARI PERTAMA

DAY 1

Lepas je balik dari BLNC 3 march lepas kakSu dan suami balik ke hotel. Malam tidur hotel sebab esoknya ada roadshow by Dr Chris Kyhrou.

Sampai je kehotel tak sabar sabar nak pakai youth. Sebab kakSu exited sangat dengan penerangan pasal YOUTH. Memang power sangat.

Exited juga dengan testimoni yang baru pakai belum sampai sebulan dah nampak jelas perubahan.

Jadi kakSu nak cerita pertama kali pakai YOUTH.

First ialah pencuci muka. Pencuci muka ni tak da buih. Just gosok dan urut saja muka sampai bersih.

Memang hilang bedak dan BB cream semua tu. Bau dia sedap. Bau lemon yg halus. sikit2 je bau dia. Tapi best.

Lepas pakai pencuci kulit rasa sangat segar. Lembut je tanpa rasa keras atau kering. Pencuci ni berasaskan minyak.

Selesai pakai pencuci kakSu cuba pulak toner. Bau dia sama je dengan pencuci. First sapu kat muka terasa meresap masuk kulit. Rasa segar. Waaaa.. bestnya.

Kemudia tanpa lengah kakSu sapu pula dengan Serum. Masa sapu serum ni ada pedih pedih sikit. Expecially kat jerawat didagu. Dan ada part kat pipi pun pedih sikit2.

Next sapu krim malam. Masa sapu krim malam pun sama. Terasa krim tu masuk dalam kulit. Pedih sikit la. Tapi ok. Kejap je hilang

Last sekali sapu dengan Radiance c + E

Yang ni sapu dekat bahagian bermasalah. Kak su ada banyak tompok2 jeragat. jadi sapu kat bahagian tu. Lepas tu sapu kat bekas jerawat yang hitam hitam tu.

Ini pun sama rasa pedih juga. Tapi kejap je. Pastu rasa segar.

selesai sapu kat diri sendiri kakSu cuba pulak sapu pada suami.

Belaikan muka dia malam ni dengan youth. Dah berapa lama tak pernah facial muka dia . Bukan pernah pakai pencuci muka pun dia ni..hehe

Sama juga macam kakSu, suami rasa pedih pedih masa sapu toner, serum dan krim malam.

Pedih tu kata Dr Chris, adalah body adjustment. Kullit dlm proses nak terima sesuatu yang baru. Dan ada kesan luka kat kulit memang dia akan terasa sikit pedih tapi very light la. 

Bangun pagi memang rasa pipi sangat la licin. Rasa lembut. Best sangat kesan dia walaupun baru sehari pakai.


youth
gambar ni pakai bedak so tak nampak cela 




Ini gambar kulit tanpa make up sebelum mula guna youth. Jeragat banyak dan kulit kusam.


Nanti kakSu akan update lagi kesan YOUTH selepas 10 hari ye.Stay tune

Nak tahu lebih lanjut tentang YOUTH?

Cepat hubungi kakSu disini >>>>>0108798077

APA KATA MEREKA YANG GEMBIRA BILA LUKA PEMDEDAHAN CEPAT KERING

Entry sebelum ni kakSu dah share pemakanan yang perlu diambil untuk mengelakkan luka bernanah cepat gatal. Boleh klik disini ye untuk baca. 


Hari ni kakSu nak share apa terjadi kepada mereka yang menjalani pembedahan tetapi luka mereka cepat sembuh

testimoni luka pembedahan

Saya pun breast feeding dan minum vivix. Saya czer dan pantang dengan vivix memang best. Start hari ke 5 baru consume vivix sebab lupa nak bawa pergi hospital. Viatamin je lepas boleh bangun after czer tu terus amik. Seriusly muka tak pucat, tak letih dan tak stress. Tambah pantang sendiri pulak tu. Dengan jag alagi sorang anak baby tak de kuning. Susu meriah , luka czer cepat kering dan tak sakit pun.


testimoni luka pembedahan

Lepas bersalin luka akibat jahitan menyebabkan saya sukar untuk duduk dengan selesa sampai menangis  bila nak duduk. 3 hari berturut saya amalkan vivix alhamdulillah terus hilang rasa sakit.

testimoni luka pembedahan

Alhamdulillah husband ada amik vivix untuk baiki tisu tisu lepas buat operation luka belakang punggung dia. So far serasi. Luka makin mengecil dia tak makan benda lain pun. Cuma cuci hari hari tapi progress memang cepat . Doktor ada cakap mungkin akan mabik 5 hingga 6 bulan tapi nak masuk bulan ke dua dah makin kecik lukanya.

testimoni luka pembedahan

Seleaps 3 hari ambil vivix, rasa sakit luka bahagian ceaser bersalin makin kurang. Dan boleh mengiring selesa untuk meyusu anak , jalan pun makin laju. Kalau dulu bahagian luka tu memang tak boleh jalan sangat sebab sakit.

Sekarang dah 30 ahri rasa cergas , tak sakit langsung bahagian luka jahitan sampai terlupa yang diri bersalin ceaser.


Jika anda juga ada masalah luka pembedahan sukar sembuh dan rasa gatal sehingga sukar sembuh, boleh cuba dapatkan vivix dengan segera .

Keputusan untuk mencuba vivix sekarang bakal menyelamatkan luka anda yang kian sukar dikawal

Hubungi saya segera untuk megetahui lebih lanjut tentang vivix ini 

Whatapp, sms atau call di >>>> 0108798077 (kakSu)

Boleh follow fb : Suhaila Abdul

Monday, 12 February 2018

CARA ATASI GATAL SELEPAS PEMBEDAHAN

Pembedahan caecarean adalah proses di mana hirisan dilakukan di perut dan rahim untuk mengeluarkan bayi yang tak dapat dilahirkan secara normal. Biasanya selepas pembedahan ramai yang mengalami kegatalan.


gatal lepas pembedahan


Langkah pertama kalau gatal, jangan garu di kawasan pembedahan kerana ia boleh menyebabkan luka yang lebih besar. Gosok dengan perlahan . Sapukan dengan gel atau krim herbal blend.

gatal lepas pembedahan
Krim ni penyelamat bila gatal menyerang. Dah la wangi dan sejuk. Rasa segar sangat lepas sapu. ORDER KLIK SINI
Murah jer krim ni. Murah sangat tapi kesan power.

Waktu mandi pastikan guna sabun berbentuk gel yang mengandungi kandungan lembut bagi mencegah terjadinya alergi di kawasan luka.
Elakkan daripada mengamalkan makanan yang cepat memberi kesan alergi seperti udang, sotong, kerang dan makanan berbisa seperti pesanan nenek moyang kita dulu.
Lagi cara untuk cepatkan luka sembuh>>>>>KLIK SINI


Testimoni mereka yang cepat sembuh dari luka pembedahan>>>SINI

5 MAKANAN YANG BOLEH ELAK RASA GATAL SELEPAS PEMBEDAHAN

Umum mengetahui bahawa selepas pembedahan, tubuh memerlukan pelbagai zat untuk pulih. Memakan makanan yang berzat sudah tentu akan membuatkan proses penyembuhan menjadi lebih cepat, menguatkan tubuh badan dan juga mengurangkan risiko jangkitan kuman.

Makanan terbaik pasca pembedahan adalah makanan yang kaya dengan vitamin dan mineral serta zat2 .
gatal lepas pembedahan


5 SUMBER MAKANAN YANG BANTU CEGAH KEGATALAN PEMBEDAHAN
1. Protein:
Asid amino di dalam protein adalah amat membantu di dalam proses penyembuhan luka dan juga penjanaan semula tisu. Ia juga memberi tenaga dan membantu menguatkan tubuh selepas pembedahan. Ikan2, daging dan ayam serta makanan laut yang lain adalah kaya dengan protein.
Tidak semestinya hanya ikan haruan dan linang saja, pesakit bebas memakan apa jua jenis ikan selepas pembedahan. Protein juga boleh diperolehi dari telor, kekacang, soya dan juga taufu.
gatal lepas pembedahan

2. Karbohidrat:
Keletihan selepas pembedahan adalah merupakan satu kebiasaan. Tubuh badan memerlukan tenaga dan sudah semestinya sumber tenaga paling mudah adalah karbohidrat.
Makanlah makanan2 yg mempunyai karbohidrat seperti nasi (pada kuantiti yang berpada) dan roti2 whole meal. Juga makanlah sayur2an dan buah2an yang tinggi dengan kandungan fiber/serat.
gatal lepas pembedahan

3. Lemak:
Lemak2 sihat dari sumber tumbuh2an seperti minyak zaitun, minyak kelapa dan kekacang akan membantu memperbaiki sistem imuniti tubuh dan membantu penyerapan vitamin dalam badan. Adalah tidak benar bahawa lemak harus dielakkan sama sekali selepas pembedahan melainkan dinasihatkan oleh pakar nutrisi dan pembedahan bagi kes tertentu
gatal lepas pembedahan
.
4. Mineral dan Vitamin:
Ini adalah merupakan antara zat yang paling penting yang perlu diambil selepas pembedahan.
Secara umumnya, buah2an dan sayur2an adalah kaya dengan vitamin dan mineral dan amat rugi jika tidak mengambilnya pasca pembedahan.
Vitamin A yang boleh didapati di dalam bayam, sayur2an hijau, lobak, kentang dan sebagainya serta Vitamin C yang kaya di dalam makanan seperti buah oren, anggur, jambu dan tomato adalah merupakan komponen2 zat pemakanan yang amat mustahak di dalam proses penyembuhan luka.
Vitamin D yang boleh didapati di dalam produk tenusu, ikan dan telor juga amat membantu di dalam penjagaan tulang yang amat penting terutamanya bagi kes pembedahan ortopedik.
Vitamin K pula kaya di dalam sayur2an hijau, hati dan ikan amat membantu di dalam proses pembekuan darah di dalam luka.
Selain itu zat besi dan zink yang terdapat di dalam daging, makanan laut, susu dan kacang juga membantu di dalam penyembuhan luka dan tidak harus diabaikan.
Adalah penting juga untuk mengambil kuantiti air yang secukupnya bagi memastikan badan dapat hidrasi yang sepatutnya. Air yang diminum mestilah mencukupi supaya dapat kita membuang air kecil setiap 4-6 jam.

gatal lepas pembedahan

5. SUPLIMEN

Makanan yang kita amalkan setiap hari belum cukup untuk kita dapatkan zat yang sepenuhnya . Apabila zat dan mineral yang diambil dari diet seharian tidak mencukupi maka luka akan lambat untuk sembuh. Adalah dicadangkan untuk mengamalkan suplimen seperti berikut:
ESP

• Membantu memeperbaiki sel tisu yang rosak dan membantu pembentukan sel tisu yang baru

VIVIX

• Melindungi sel dari kerosakkan akibat jangkitan
• Memperbaiki sel, meningkat prestasi sel, dan menggalakkan pergerakan sel
NUTRIFERON
• Mengukuhkan system imun badan
• Melindungi dari influenza
VITA C
• Membantu mengurangkan rasa sakit
• Mengurangkan parut luka pembedahan
• Membantu pembentukan kolagen dalam badan
VITA LEA
• Membekalkan keperluan nutrient pada tubuh
• Membantu mempercepatkan proses baik pulih luka dalaman dan luaran

gatal lepas pembedahan


Masalah gatal dan bernanah perlu dirawat dengan segera sebelum merebak menjadi lebih teruk

Untuk dapatkan suplimen ini boleh terus hubungi saya >>>0108798077 ( kakSu)

Follow facebook>>> suhaila abdul

TESTIMONI LUKA PEMBEDAHAN CEPAT SEMBUH 

Sunday, 11 February 2018

7 CARA BANTU ATASI MASALAH KEBAS TANGAN DAN KAKI

Masalah kebas jari,tangan dan kaki biasa dialami oleh sesiapa sahaja. Kadang-kadang tersalah mengiringi semasa tidur, ada kala duduk terlalu lama dan mungkin juga sebab masalah kesihatan lain. 

Walau bagaimanapun kalau masalah kebas jari tangan atau kaki anda masih berlarutan, adalah lebih baik kalau pergi  buat pengesahan dan rawatan doktor. Kadang-kala masalah kebas-kebas ini akan hilang selepas beberapa ketika, dan ada kala masalah tersebut mungkin disebabkan gangguan saraf dan masalah lain yang lebih serius.

7 CARA UNTUK MENGATASI MASALAH KEBAS JARI TANGAN DAN KAKI 

1. Urut menggunakan minyak panas pada kaki atau tangan bagi memperbaiki lairan darah
kebas tangan dan kaki


2. Balut kaki atau tangan dengan tuala yang direndam di dalam air panas .

kebas tangan dan kaki


3. Membuat senaman ringan bagi melancarkan perjalanan darah .

kebas tangan dan kaki


4. Mengamalkan makanan seimbang  

kebas tangan dan kaki


5. Kurangkan makanan bergula , berlemak dan juga kandungan garam yang tinggi.
kebas tangan dan kaki

6. Membuat ujian paras gula dalam badan
kebas tangan dan kaki

7. Mengamalkan suplimenseperti vivix, omega, ostematrix



BAGAIMANA SUPLIMEN MEMBANTU MASALAH KEBAS JARI TANGAN DAN KAKI

set kebas

  VIVIX:

-Membantu dalam memperbaiki sel-sel, melancarkan perjalanan darah seterusnya merawat dalam masalah kebas serta dapat membantu dalam menurunkan paras kolesterol.

 OSTEMATRIX: 

-Antara kandungan utama ostematrix adalah kalsium di mana pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi, lenguh-lenguh badan dan arthritis.

-membantu proses pengecutan pada otot dan saraf dengan sempurna supaya tekanan darah dapat berjalan dengan lebih lancar.

OMEGA GUARD: 

-  Minyak ikan mempunyai sifat anti-inflammatory ataupun anti-radang untuk membantu mengawal dan mengurangkan kesakitan dan bengkak.

-  Omega juga berfungsi sebagai melancarkan peredaran darah ke seluruh badan

B COMPLEX

Kekurangan vitamin B12 antara juga penyebab terjadinya kebas. B complex merupakan vitamin lengkap yang terdiri dari B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin. B complex juga membantu mengawal tekanan dan mencegah anemia. Dan mengurangkan rasa lelah dan keletihan




Masalah kebas ii jangan dibiarkan berlarutan. Mungkin akan menyebabkan kemudaratan lain seperti salur darah tersumbat yang boleh menyebabkan serangan stroke.

Jika anda ingin mengatasi masalah kebas dengan bantuan suplimen , anda boleh hubungi saya di 

TEL: 0108798077
Follow fb: suhaila abdul

Saturday, 10 February 2018

CARA HILANGKAN JERAGAT DENGAN CEPAT LEBIH BAIK DARI LASER

Assalamualaikum...dan apa khabar semua?

cara hilangkan jeragat kronik

KakSu nak tanya , berapa banyak dah habiskan duit untuk merawat jeragat? Berapa lama dah pakai produk anti jeragat tapi masih jeragat tak hilang-hilang?

Berapa banyak dah duit yang dibelanjakan sampai hari ini untuk hilangkan kesan jeragat?

Dah elok jeragat, tapi rupanya lepas stop jeragat naik makin banyak?

Dah cantik kulit rupanya salah pakai produk banyak bahan kimia bahaya?

Kalau dah bertahun tahun masalah tu belum selesai, apa kata ubah kepada sesuatu yang memang dah terjamin dan beribu-ribu orang yang telah mencuba dan mereka berjaya. Bukan saja selamat digunakan malah membantu menyihatkan seluruh badan.

Produk yang kakSu maksudkan ialah VIVIX . Vivix mengandungi resviratrol yang telah diuji oleh pakar kulit mendapati bahawa 97% dapat menghalang kerosakan sel. 97% lebih tinggi mampu menghalang kerosakan sel berbanding vitamin C dan vitamin E. Vitamin E 57% dan vitamin c hanya 37%.

Resviratrol dalam vivix ni bergabung pulak dengan polifenol yang akan menjadikan ia 13 kali ganda lebih  kuat untuk mengawal kerosakan sel. Terdapat empat cara kita menjadi tua iaitu:

1. kerosakan sel
2. tenaga sel semakin lemah
3. kerosakan sel DNA
4.  protein AGE yang semakin bertambah

Jadi vivix akan bertindak mengawal ke empat-empat penyebab kita cepat tua ni. Jeragat yang terbentuk di muka kita adalah disebabkan faktor kerosakan sel yang semakin tua. Kulit yang mengalami kerosakan sel akan menyebabkan lebih banyak jeragat tumbuh.

Jadi adalah disarankan agar orang yang mempunyai masalah jeragat , perlu membaiki sel terlebih dahulu. Ia akan bertindak memudakan sel , menjaga sel, memberi tenaga pada sel, mengawal penimbunan protein AGE. Jadi jeragat akan makin hari makin berkurangan.

Vivix akan menghalang penuaan dan memberikan kesihatan yang menyeluruh pada badan. Takan nak kulit licin je tapi badan tak sihat. Jadi dengan vivix, anda kan dapat nikmat sihat dan seterusnya miliki kulit yang cantik tanpa jeragat.

Ingat tau, vivix ada 97% menghalang kerosakan sel, vivix adalah 13 kali ganda lebih kuat kerana gabungan polifenol, dan ia dapat menghalang proses 4 mekanisme penuaan yang disebutkan tadi.

Jadi anda memang bijak dengan memilih vivix sebagai langkah terakhir untuk menghilangkan jeragat yang dah berpuluh tahun tidak hilang.

Hubungi saya di >>>>>  0108798077 untuk order. KakSu akan consult cara pemakanan dan penjagaan kulit yang betul sehingga masalah kulit anda dapat diatasi.


cara hilangkan jeragat kronik




Subscribe Blog Suhaila