Saturday, 18 October 2014

HIGH TEA IN PARIS

Exited betul saya hari ni nak kongsi cerita  tentang hari penuh bersejarah pengawas pengawas SMK Ghafar Baba.Jamuan yang di adakan semalam 18 Oktober 2014 3 petang kat Paris..Sebab Hi tea ni temanya Hi Tea In Paris..so rasa macam kat Paris la pulak.hehe walaupun tak pernah sampai Paris..angan angan pun ok la kan..
Hari ni  beberapa orang guru iaitu En Mustapa Mulop, cikgu pengawas baru cikgu Aziah,cikgu Khairul Akmal, cikgu pengawas sebulan lepas cikgu Khadijah dan saya di iring oleh pengawas pengawas masuk ke dewan jamuan sebagai tetamu VVIP..rasa macam pengantin la pulak..ja...4 tahun lepas saya jadi penganjur bersama dengan pengawas pengawas lain..tapi hari ini hasrat untuk menjadi tetamu semasa jamuan kali ini ditunaikan..

Masuk jer dalam dewan..terperanjat tengok hiasan dewan dan susun atur majlis yang sangat cantik dan sangat mengujakan...HI TEA IN PARIS..terpampang di  hadapan pentas yang indah..

Syukur alhamdlillah, cikgu rasa sangat gembira dan terharu melihat pencapaian pengawas tahun ini yang dapat menguruskan majlis yang sangat meriah dan teratur..grand..bersama AJK tunggak utama pengawas tingkatan 4 yang telah bertungkus lumus menjayakan masjlis ini terutamanya bagi meraikan pengawas pengawas tingkatan 5 dan 6 yang bakal pergi meninggalkan alam persekolahan tak lama lagi..Makanan enak penuh atas meja tapi perut tak rasa lapar pun nak makan sebab terlalu happy dengan pencapaian korang..setiap AJK telah menjalankan tugas dengan baik dan segalanya berjalan lancar .Majlis jamuan guru pun tak buat HOTSS macam korang...

Puteri puteri dan putera putera pengawas tingkatan 5 yang cun melecun dan tampan bergaya ...juga di arak masuk ke dalam dewan dengan penuh meriah sekali..masa pakai baju sekolah..comot jer..bila dah dressing... kalah model ..hehe..memang korang cantik dan handsome handsome belaka..boleh pilih buat calon menantu..
pengawas SMKGB
                                                                        2024  ?
Jutaan terima kasih kepada semua pengawas pengawas yang telah menjalankan tugas menguatkuasakan undang undang sekolah membantu guru bagi memastikan  semua murid sentiasa mematuhi peraturan sekolah seterusnya mewujudkan suasana sekolah yang tenang dan kondusif tanpa gangguan..Tanpa kalian semua, kami pihak guru tidak akan dapat megawal semua murid yang ramai dalam satu masa..Biarpun pelbagai dugaan dan cabaran di tempuhi, mengorbankan tenaga dan masa untuk melaksanakan tugas,kalian tetap tabah dan terus membantu pihak sekolah..syabas dan tahniah..

Semoga segala pengalaman dan ilmu kepimpinan yang diperolehi semasa berada di sekolah akan menjadi pengalaman yang sangat bermakna untuk diaplikasikan di dunia luar kelak.Pengalaman tidak dapat dibeli dengan wang ringgit..Terutamanya kepada pengawas tingkatan 5 yang telah berkhidmat dengan cemerlang semenjak tingkatan 1, expecially Rafael, Najiha Abu, Alia Hanisah..Zakwan..Adibah..Shahir,Bong...cikgu sangat terhutang budi dengan kalian..Walaupun ada kalanya pengawas sering dikutuk, di perli , di biokot ,tak cukup kat sekolah, dalam facebook, dalam twitter, motor pun dirosakkan, hati korang tetap kental untuk terus memperjuangkan kebenaran...sedihnya bila korang akan pergi tinggalkan sekolah...4 tahun bersama saya ,selalu juga kena marah, kena tegur dengan cikgu..semua tu bukan kerana benci tau... tetapi untuk sama sama meningkatkan jati diri dan keberanian menjadi pemimpin..Cikgu juga banyak   belajar dari korang semua...Biarlah semua itu menjadi lipatan kenangan yang akan disimpan rapi di jiwa masing masing...
pengawas smkgb

                                                  Superman ada..batman pun ada!!!!

Ini adalah pose istimewa saya bersama ketua pengawas 2014.. Md Rafael bin Hassan..Teringat masa mula mula mengajar matematik tingkatan 2 dulu... seorang anak murid yang suka bersaing..mesti nak cepat siapkan latihan matematik..sampai lah sekarang , seorang yang berani, tegas , kelakar dan bijak..semoga suatu hari nanti menjadi seorang pemimpin yang berwibawa..dan terus mencipta kejayaan demi Agama bangsa dan negara...sejuk perut ibu mengandung..cewah..nanti makan nasi minyak..ingat ye..jemput tau..
pengawas smkgb

Head Prefect 2014 with me

Eh lupa nak cerita..persembahan form 5..menarik..idea korang memang best best kan.lagi cikgu suka masa sambutan hari guru..Memang the best..tahun depan idea baru pulak yea..kasi gempak dan hebat..sebab korang memang hebat..persembahan tingkatan 5..mengimbau 10 tahun akan datang..apa dah jadi dengan korang yek 10 tahun nanti..itu yang digambarkan...mesti rindu kat sekolah kan..yang tak menahan , closing persembahan siap ada iklan..."Belilah Shaklee".....wah..memang la korang ni...ada jer benda yang nak di selit buat orang gelak..memang best la persembahan korang...mesti cikgu rindu saat saat bersama dengan korang semua..tak pelah..nanti cikgu teringat, cikgu buka la balik blog ni..khas buat pengawas SMKGB 2010-2014..with love..semoga kalian semua sentiasa dilindungi, dirahmati dan berjaya dalam bidang yang diceburi..Ingatlah kami guru-guru dalam doa kalian...

Tahniah pengarah...Ahmad Adli Razali, Yasmin Basaer Rond dan konco konconya...Syakirin, Amierul dengan video yang best, Hidayat, Firdaus my  son, Jayasree, Chin Su Yee (korean girl), Fatin Farhana,Nurul Farhana, Mohd Haziq ,Ammar, Audra, Almas, Thilagan, Hakim dan semua pengawas yang telah membantu menjayakan jamuan yang giler kentang best...All the best..

Syakirin and her brother Ammar..








su|shaklee Masjid Tanah|Kuala Sungai Baru|Sungai Udang|Pengkalan Balak|ALorgajah|Pos seluruh Malaysia.


0 comments:

Post a Comment